יום שני, 25 בינואר 2016

המדריך לאוויר נקי – כל מה שצריך לדעת על מערכות לסינון אוויר

קצת על חשיבות סינון האוויר האיכותי בבית ובבית העסק, ועל סכנת זיהום האוויר הביתי

בתור התחלה, עלינו להבין היטב את המצב שמוביל להולדת הצורך בסינון אוויר איכותי עם מכשור מתקדם ברמה הגבוהה ביותר, גם כשאנחנו בבית או בבית העסק שלנו. ובכן, על פי הארגון העולמי להגנת הסביבה (EPA), דווקא האוויר שאנחנו נושמים כאשר אנחנו בתוך מרחבים סגורים הוא ככל הנראה האוויר המזוהם ביותר שאנחנו נושמים בחיי היום יום שלנו – לעתים הוא מזוהם עד פי חמש מהאוויר שאנחנו נושמים מחוץ לבית. יתרה מכך, האדם הממוצע בעולם המערבי מבלה יותר מחמישים אחוזים מהזמן שלו בתוך מרחב סגור כזה או אחר – ביתי או עסקי. בהתחשב בכך, אנחנו חייבים להצליח לתת מענה איכותי לצרכי סינון האוויר בבית או במשרד שלנו – בכדי להבטיח את האוויר הנקי והאיכותי ביותר אותו ננשום בחיי היום יום שלנו. רק כך נוכל להבטיח לעצמנו, למשפחה שלנו ולעמיתים שלנו את הסביבה הבריאה ביותר למחייה ולעבודה, ולשם כך אנחנו זקוקים למסננים איכותיים ומוצרים אחרים בתחום סינון האוויר.

כל מה שחשוב שתדעו על מערכות לסינון אוויר שתתאמנה לבית או לעסק שלכם

·       מהן האפשרויות בתחום סינון וטיהור האוויר? כשאנחנו מסתכלים על אפשרויות שונות בתחום של סינון אוויר ושל טיהור אוויר, אנחנו למעשה מסתכלים על סוגים שונים של מסננים ומנסים להבין מה האפשרות שתתאים במידה הרבה ביותר לבית או לעסק שלנו. בכל מקרה, מדובר ברכיבים איכותיים שתפקידם הוא הסרה של החלקיקים המזוהמים באוויר המרחב הסגור, בתהליך של שאיבה והחזרה של האוויר דרך כמה וכמה מערכות של סינון איכותי. כעת, נבין בדיוק מהן שתי האפשרויות הבולטות כיום בתחום זה, ונבין גם מה יתאים לכם בצורה הטובה ביותר.
·       מסנני אוויר מכאניים – מסנני אוויר מכאניים הם רכיבים איכותיים שעובדים על סינון בפילטרים ייעודיים ואיכותיים, בכמה וכמה שכבות שיוצרות סינון כמעט מוחלט של אוויר הבית שלנו. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא מסנן HEPA – מסנן שמבוסס על פילטר מרכזי שעשוי סיבי נייר זכוכית, ומסיר כמות קרובה מאוד למאה אחוזים מהחלקיקים הגדולים מ-0.3 מיקרון – כמו אבקנים, עובש וכדומה. בצורה זו, ניתן להבטיח את עבודת המסנן האיכותית לאורך זמן, ואת סינון האוויר האיכותי ביותר לאורך זמן, עם מסנן HEPA ברמה הגבוהה ביותר.
·       מסנני אוויר אלקטרוניים – סינון אוויר אלקטרוני הוא תהליך איכותי שמבוסס על שיקוע ומשיכה אלקטרוסטטיים של חלקיקים טעונים לתוך המסנן האלקטרוסטטי המרכזי, וכך למעשה ניתן להבטיח שאיבה איכותית של חלקיקים מזוהמים עד גודל של 0.01 מיקרון, והריגה אוטומטית של החלקיקים המזיקים הללו. למעשה, המסנן האלקטרוני מבוסס על טעינה חשמלית של החלקיקים הנמצאים באוויר כך שהם הופכים ליונים, והיונים הללו נמשכים למסנן האלקטרוני ועוברים דרך הפילטר שמבטיח את ההריגה שלהם ואת האספקה האיכותית של אוויר נקי שיוצא מהפילטר. בצורה זו ניתן להבטיח סינון איכותי בסדר גודל של 95% מהחלקיקים בגודל של 0.01 מיקרון ומעלה.

סינון אוויר

אז כיצד תוכלו להבטיח את ההצלחה בבחירה ובהתקנה של מערכת סינון האוויר שלכם?


עבור בתים ועסקים מכל סוג, יש לתכנן מערכות סינון אוויר ברמה הגבוהה ביותר – ויתכן כי מה שמתאים לכם הוא מסנן HEPA מכאני ואיכותי או מסנן אלקטרוני מתקדם ברמה הגבוהה ביותר. 

יום ראשון, 10 בינואר 2016

מהו פחם פעיל?

פחמן שמעובד בצורה המעניקה לו שטח פנים רב יכול לשמש לסינון וטיהור אוויר בתעשייה, או כמרכיב פעיל בשורה ארוכה של תהליכי ייצור. במאמר הבא נסביר על תכונות הפחם ונבין כיצד הן מסייעות לענפי המשק השונים

פחם פעיל הוא חלקיק פורוזיבי בעל שטח מגע גדול. זהו למעשה סוג של פחמן שעובר תהליך עיבוד ייחודי. מטרת תהליך העיבוד היא להגדיל את שטח הפנים של הפחם וכך להשתמש בו לספיחת חומרים או תגובות כימיות. יעילות הפחמן נקבעת בעיקר לפי שטח הפנים, אך יש לשים לב להבדלים בין האפקטיביות הנובעת מההרכב הכימי.

פחם פעיל מופק מפחם עץ שגם נחשב ליעיל ביותר, או מעצמות בעלי חיים. המבנה של הפחמן המשמש לעיבוד הפחם לא מסודר, הוא מפותל ויש בו הרבה נקבוביות. עם זאת, היתרון של הפחם הוא חוסר היקשרות לחומרים מסוימים כמו אלכוהול, חומצות ובסיסים חזקים או מתכות. הפחם גם לא נקשר לרוב החומרים הנאורגניים כמו ברזל, עופרת וחומצה בורית.

מה עושים עם הפחם?

אלו השימושים העיקריים של הפחם הפעיל:
  1. סינון וטיהור אוויר - יעילות הסינון של מתקנים המכילים את הפחם יכולה להגיע עד 99%. הסיבה לכך היא שנהוג להשתמש במתקני ספיחה לצורך טיהור וסינון אוויר, כמו גם לטובת זרם גזי מזוהם בתרכובות אורגניות נדיפות. צורת הפעולה יחסית דומה והיא מבוססת על החריצים שיש בתוך הפחם. חריצים אלו מאפשרים לאוויר לזרום, אך במקביל הם סופחים את המזהמים שהוא מביא איתו.
  2. ניקוי מקורות מזהמים - השכיחות של תרכובות אורגניות נדיפות בתעשייה המודרנית מחייבת את השימוש בפחם פעיל. תרכובות אלו משמשות בתהליכי ייצור של תרופות ומוצרי קוסמטיקה, לניקוי שומנים בתעשיות מתכת, לניקוי יבש בתעשיית הטקסטיל ועוד. במילים אחרות, בכל מקום בו יש מקורות מזהמים רצוי לערב את הפחם על מנת לספוג נוזלים ומזהמים.
  3. טיהור מוצרים - פחם פעיל משמש לסילוק חומרים שיוצרים צבע, טעם וריח. הוא יעיל בסינון מי שתייה וניקוי אוכל ומוצרי שתייה קלה. אפשר להשתמש בפחם כדי לשלוט בזיהום האוויר, אך חשוב יותר להבין את ההשפעה שלו על איכות החיים ברמה היום יומית. הפחם משמש להפרדה וטיהור מוצרים מהשוק הכימי או הרפואי ולכן הוא נפוץ מכפי שנהוג לחשוב.




אין סוג אחד של פחמן המתאים לכל השימושים המופיעים לעיל. הדרך לדרג את הפחם עוברת בהשוואה של המפרט הטכני והדגם הספציפי. בתעשיית הפחם צריך לבדוק בעיקר פרמטרים כמו שטח פנים, גודל הנקבוביות, נפח הנקבוביות והגודל המתאים. יש יתרונות רבים לשימוש בחלקיקים קטנים ויש מולקולות אורגניות גדולות שמחייבות נקבוביות בגודל שלהן. את האינדיקציה לשאלה האם פחם מסוים מתאים או לא מתאים לאופי השימוש התעשייתי, ניתן לקבל בדף הנתונים המפורסם על ידי היצרן עבור הלקוחות.