יום ראשון, 6 בדצמבר 2015

שימוש במנדפים במעבדות

פתרון הסינון והחיטוי היעיל ביותר במעבדות נקרא מנדפים כימיים. אלו מוצרים שעומדים בתווי תקן בינלאומיים ומתאימים לכל סוגי הפעילות בתוך מעבדות רפואיות ואחרות. מדובר על מתקן שאיבה המאפשר עבודה בטוחה ומונע חשיפה לחומרים מסוכנים. בנוסף, קיימים דגמים שונים לעבודה עם חומרים ספציפיים כמו חומצות, ממסים אורגניים ועוד. נציגי מעבדה יכולים לבחור מתקני שאיבה רגילים או להעדיף מנדפים כימיים ניידים המסננים את האוויר באמצעות מסנן פחם פעיל.
חברות העוסקות בתחום האוורור ופתרונות האוויר מציעות שירות מלא עבור מעבדות ברחבי הארץ. השירות כולל הסמכה שנתית למתקני השאיבה, התאמת המתקנים לתקן הישראלי, אחזקה ותיקונים וגם החלפת מסננים, שיפוצים ושדרוגים. השימוש במסננים הוא יום יומי ובמעבדות בוחרים אותם לפי מפרט טכני.

פרמטרים להשוואה בין מתקני שאיבה

אלו הפרמטרים העיקריים העוזרים להשוואה בין מנדפים במעבדות:
  1. עיצוב – מתקני השאיבה צריכים להיות מעוצבים בצורה ארגונומית כדי לשפר את נוחות העבודה עבור נציגי המעבדה. עיצוב ארגונומי בא לידי ביטוי לדוגמא בשיפוע של 5 מעלות, שלדת מתכת מאסיבית ויציבה וציפוי מתכת חיצוני עם ציפוי פנימי מלא. ככל שהעיצוב יותר מתקדם ואיכותי, כך עולה בטיחות העבודה במעבדה.
  2. אביזרים נלווים – כל מתקן שאיבה כולל אביזרים נלווים כסטנדרט. אביזרים אלו במעבדה הם ברז מים וכיור שפך, ברז גז, שקעי חשמל, ארון תחתון לאחסון חומרים כימיים ומאוורר. כפי שניתן לראות, האביזרים הנלווים הופכים את מתקן השאיבה לקונסטרוקציה שלמה העומדת לרשות עובדי המעבדה.
  3. משטחי עבודה – חשוב לבדוק את המפרט הטכני של מנדפים ולהתאים בהם את משטחי העבודה לצרכי המעבדה. בכל מעבדה מתמחים בפעולות אחרות ומשטחי העבודה אחראיים על יעילותן באופן ישיר. משטחי העבודה צריכים להתאים גם לעיצוב, גם לדרישת הסטריליות וגם לחומרים בהם נעשה שימוש.


מנדפים

מבחינת דגמים לשימושים מיוחדים, אנשי מקצוע יכולים להמליץ על מתקני שאיבה עם שני מסנני פחם כדי לעבוד עם שני סוגי חומרים שונים. אפשרות אחרת היא לבחור עבור המעבדה גב אחורי שקוף שמתאים להדגמות במוסדות חינוכיים, או מסנן גיבוי לעבודה עם חומרים ביולוגיים נדיפים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.