מנדפים
הן סוג של מערכות מורכבות של ציוד לסינון הריחות והעשן אשר כוללות בנוסף את הארובות
אשר מדיפות את עשן ואת ריחות הבישול ממטבחים. חשוב לדעת כי מטבחים מוסדיים
מחוייבים בהתקנת מנדפים להדפת העשן והריח על פי החוק, ויש לבצע טיפול תקופתי למתקנים
אלה אשר מכונה ניקוי מנדפים. ניקוי זה נעשה על ידי חברות שונות אשר מתמתחות בכך,
שכן יש צורך בציוד ובחומרים מיוחדים על מנת לבצע את הניקוי בצורה יסודית ויעילה. בין
המוסדות אשר מחויבים בהתקנת וניקוי מנדפים ניתן למנות את הבאים:
· מסעדות,
בתי קפה ובתי אוכל שונים
· מטבחים
בבתי מלון ובבתי הארחה
· מטבחים
של אולמות אירועים, ושל גני אירועים
· מטבחים
במוסדות ציבוריים וכדומה.
מה הן דרישות התקן?
ניקוי
מנדפים כולל את ניקוי הארובות וטיפול במערכת הסינון של המתקן. טיפול זה מתבצע
בהתאם לתקן הישראלי והתקן האמריקני 96 NFPA. על ניקוי המנדפים להיעשות בהתאמה מלאה גם לדרישות ותקנות כיבוי
האש ודרישות חברות הביטוח השונות.
כיצד זה נעשה הלכה למעשה?
חל
איסור על כניסת עובדים לתוך התעלות, ועל כן יש להשתמש בציוד מיוחד כדי לבצע את
העבודה. בצורה זו ניתן לבצע זאת ללא כל חריגה מכללי הבטיחות הנדרשים. טכנולוגיה זו
כוללת החדרת מסירי שומנים מוקצף לתעלות והסרת השומן אשר הצטבר על ידי הזרמת קיטור
בלחץ גבוה. ציוד זה מאפשר ביצוע ניקוי מנדפים בתעלות עד אורך של 28 מטר לערך.
כיצד לבחור חברת לניקוי מנדפים
חברה
לניקוי מנדפים חייבת לעשות שימוש בציוד מתקדם למדי על מנת לעמוד בדרישות התקן. ניקוי
מנדפים מחוייב על פי החוק ויש לעשות אותו אחת לכמה זמן כפי שקובע החוק. כדי להיות
בטוחים מומלץ להתקשר עם חברה מנוסה ובעלת מוניטין בתחום זה אשר תעשה עבורכם את
הטיפול הדרוש באופן שוטף ורב פעמי. חשוב להקפיד כי החברה עושה שימוש במסירי שומנים
מותרים, וכי כל העבודה נעשית בצורה בטיחותית ביותר על פי דרישות התקן. חשוב להזכיר
כי אי ניקוי מנדפים עלול להוביל לסגירת המטבח בסופו של דבר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.